14 Ocak 2017 Cumartesi

Hamilelik belirtileri nelerdir ?


Bazı kadınlar daha test yaptırmadan önce hamile olduklarının farkına varabilirler. Elbette hamile kalındığından kesin emin olmanın tek yolu test yaptırmaktır. Gebelik testlerinden pozitif sonuç alınması bile her zaman hamile olunduğunu göstermez. En doğru uygulama kan testidir. Ancak vücudunuzda bazı oluşan bazı belirtiler hamile olduğunuzun sinyallerini verebilir. Vücudun gösterdiği hamilelik belirtileri nelerdir? Detaylarıyla sizin için inceledik. Bu belirtiler kesin olarak hamile olduğunuzu göstermese de size fikir vermesi açısından önemli olacaktır.

Göğüslerde ve Göğüs Uçlarında Hassaslaşma
Adet kanamalarından önce görülen halk arasında hamilelik Belirtilerinden sayılan göğüslerde hassaslaşma hali, hamile kalındığında daha yüksek oranda ortaya çıkmaktadır. Sızlayan, ağrıyan, dolgun, hassas, şişmiş, hatta dokununca bile acıyan göğüsler birçok kadında spermin yumurtayla buluşmasından sonra yaşadığı bir durumdur. Hassas göğüler ilk hamilelik belirtilerinden birisidir. Göğüslerde yaşanan bu hassasiyet döllenmeden iki ila üç gün sonra başlayabilir. Bir hafta gibi bir sürenin sonunda iyice artan hassaslaşma, hamilelik ilerledikçe çoğalarak devam eder. Elbette bu belirti her kadında görülmeyeceği gibi bazı dönemlerde kadınların düzensiz adetleri sonucunda da beklenmeyen zamanlarda göğüsleri hassaslaşabilir.
Meme Başlarının Koyulaşması
Göğüsler sadece ağrılı olmakla kalmayarak uçlarında renk değiştirmenin görülmesi de olasıdır. Meme başlarını çevreleyen dairesel alanın hamilelik esnasında daha koyu bir renge bürünmesi, hatta döllenmeyi izleyen ilk birkaç hafta içerisinde genişlemesi normaldir.

Yazının devamı için :
http://www.medyatv.org/hamilelik-belirtileri-nelerdir/

Kadın kategorisi için :
http://www.medyatv.org/kadin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder